Om mig


Den långa versionen...


Elin Jonsson heter jag. 26 år och bor i Ransäter, Munkfors i Värmland.


Min resa kan man säga startade i samband när blogg-eran var som störst runt 2012. Jag började följa de största norska och svenska bloggarna och det som intresserade mig mest var de otroligt högupplösta bilderna på de fina outfitsen, en alldeles för tillgjord frukost som var tagna med en ofantligt dyr systemkamera. Ni som vet ni vet.


Här väcktes ett intresse som inte skulle ta fart förens 2018, året då jag köpte min första kamera. På dessa år har det hunnit att hända en hel del, bloggarna har försvunnit och instagram har tagit över. Helt plötsligt var alla fotografer med fantastiska mobilkameror. Men drömmen om en "riktig" kamera slog in och intresset eskalerade. Till en början fotade jag allt i min väg. Landskap, djur och människor. Men det var just att fota människor som jag fastnade för, och särskilt den dokumentativa aspekten av saker. Vara med under en längre tid, fånga personligheter och känslor. Och det var på det spåret jag kom in på just bröllop, som mitt hjärta klappar lite extra för. Att fånga kärleken, nervositeten, tårarna och skratten är något alldeles särskilt. De fina och ärliga stunderna, så som det faktiskt ser ut.

Fyra snabba

Vart kommer du ifrån?


En frykentös. Född och uppvuxen i Sunne, Värmland. Ännu mer specifikt Stöpafors, hemmet för Skrädmjöl och Tossebergsklätten.

Är du fotograf på heltid?


Tyvärr inte, än så länge. Drömmen är att hamna där en vacker dag. Just nu är jag föräldraledig men annars arbetar jag som digital kommunikatör på Sunne kommun. Även där får jag utlopp för min kreativitet, både genom foto och grafisk design.

Vad gör jag på fritiden?


Förutom foto då självklart, så är jag en allmänt kreativ själ och älskar att ha saker att göra. Jag och min sambo bor på en gård i Ransäter där det finns något att göra hela tiden. Renovering, inredning, pyssel i trädgård osv. Sysselsätter mig även med lite styrelsearbete i Mallbackens IF.

Har du någon utbildning?


Gått några kurser foto under mina fyra års utbildning till Digital designer och Grafisk designer. Men till största delen är jag självlärd.